Na slavu sporta i čast naših ekipa

 

U četvrtak, 11. svibnja 2017., na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Šibenika, na nogometnom stadionu sportskog centra Ljubica u Crnici koje je okupilo oko 500 djece iz svih šibenskih vrtića, boje vrtića Brat Sunce branili su naši predškolci.

Olimpijski je festival započeo svečanim mimohodom ekipa te podizanjem Olimpijske zastave uz zvuk Ode radosti. Nakon optrčavanja olimpijske baklje oko stadiona i paljenje olimpijskog plamena, jedan od sudionika je u ime svih natjecatelja položio Olimpijsku zakletvu. Olimpijski je festival proglasio otvorenim gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić nakon pozdrava Domovinu uz zvukove Lijepe naše.

Na ovogodišnjoj olimpijskoj manifestaciji gostovale su gimnastičarke kluba Šibenik – Dalmacija koje su u zabavnom programu za publiku izvele nekoliko vježbi ritmičke gimnastike.

Naši su se predstavnici natjecali u disciplinama bacanju loptice za djevojčice, trčanju na 50 m dječaci i djevojčice te u malom nogometu, u kojima su ostvarili zapažene rezultate.

Nakon natjecateljskog dijela, sudionicima su podijeljene diplome i pehari, čime je Olimpijski festival završen. I, kako je govorio Pierre de Coubertin „Pobjedili su oni koji su igrali za slavu sporta i na čast svojih ekipa”.