Majčin dan u Zagrebu

Ovogodišnja proslava majčinog dana održala se u kapelici našeg vrtića na Pantovčaku. Priredba je započela zahvalom našoj Nebeskoj Majci Mariji. Majci nad svim majkama, izvorom vječne ljubavi i zaštite. Prekrasnim izborom pjesama iskazalo se priznanje svim majkama za njihovu požrtvovnost, brižnost i ljubav.

Čuti prekrasne riječi pjesme “Kako je divna kako je mila kao da je sunce u kosi skrila…” , svakoj majci je izmamilo osmjeh na usnama i ponos na licu. Gledati te malene ljude kako se trude izreći zahvalu svojim mamama bilo je prekrasno iskustvo.

Bilo je lijepo promatrati radosne osmjehe na licima dječice i kako im se iskreno svjetlucaju njihove okice koje govore same od sebe koliko je velika i čista ljubav koju nose u sebi. Taj pogled pun ljubavi, obvezuje i nas majke da se uvijek brinemo o svojoj dječici. Pokazuje nam koliko su krhke i nježne njihove male dušice koje traže bezuvjetnu ljubav majke. Njihovi iskreni pogledi su pogledi anđela koji govore ”Mama, ja sam tvoje najvrednije blago, voli me bezuvjetno!” Takvi pogledi puni ljubavi traže od nas majki da uvijek, i kada je teško moramo pronaći u sebi nježnost, strpljenje i razumijevanje za svoju malenu dječicu jer u svojim rukama imamo odgovornost za jedan cijeli život.

Veliku odgovornost jer nam je Bog povjerio na čuvanje svoje prekrasne male nježne anđele. Mi majke imamo zadaća da li ćemo život koji nam je povjeren od samog Dragog Boga, njegovati nježno poput latice kako bi naša djeca odrasla u zdrave i sretne ljude. Imamo odgovornost u svakom trenutku u svakoj situaciji, pronaći način kako svom djetetu prići iz ljubavi, strpljenja i nježnosti. Jer ako nam je Bog povjerio život svog anđela tko smo mi onda da mu lomimo krila svojom nedostupnošću, uskraćivanjem lijepih i pozitivnih emocija, uskraćivanjem ljubavi, pažnje jer stavljamo druge ovozemaljske stvari ispred glavne zadaće koja nam je povjerena a to je da pomognemo našim anđelima da pronađu svoj put neslomljenih krila?!

Nakon završetka programa, iznenađenje koje su pripremili naša dječica uz pomoć svojih teta je bilo kao šlag na torti. Bilo je prekrasno vidjeti ponos na licu svakog djeteta dok je držalo srce u ruci pjevajući Mama hvala ti za sve i nosilo ružu svojoj majci.

Želim izreći veliku zahvalu s. Julijani, teti Marijani, teti Ani, s. Ružici i teti Tini što su priredili prekrasnu priredbu, uložile svoj trud i vrijeme. Hvala Vam što s ljubavlju, strpljenjem pristupate našoj dječici, što ste im druge majke veći dio dana. Hvala Vam od srca.

Ivka, roditelj