Posjet stomatološkoj ordinaciji u Šibeniku

Protekli tjedan bila sam počašćena posjetom odgojiteljica i djece starije odgojne skupine D.V. Brat Sunce mojoj ordinaciji dentalne medicine.

Druženje smo započeli opuštanjem uz Peppu Pig, glavni lik istoimenog crtića i njen posjet stomatologu. Djeci sam pripremila prezentaciju pod nazivom “Moji zdravi zubi” upotpunjenu slikama primjerenim njihovoj dobi. Razgovarali smo o izmjeni mliječnih zubi trajnima, važnosti održavanja oralne higijene i redovitih posjeta stomatologu. Dječica su s radošću prihvatila učenje pravilne tehnike pranja zubi na zubnom modelu u čemu su svi sudjelovali. Željela sam djecu na maštovit način upoznati s radnim prostorom i instrumentima koje koristim u radu, što im je bilo zanimljivo te su uzvratili iznimnom suradnjom. Svakom djetetu proveli smo fluoridaciju zubi kao mjeru zaštite od karijesa. Također smo demonstrirali postupak preventivnog pečaćenja (zalijevanja) fisura prvih trajnih kutnjaka čime se smanjuje dubina jamica, spriječava zadržavanje hrane i nastanak karijesa. Djeca su se uvjerila da je postupak potpuno bezbolan i neinvazivan te vrlo brzo stekla povjerenje.

Posjet stomatoogu preporučam u trenutku kada nisu potrebni nikakvi stomatološki zahvati niti intervencije na zubima kako bi dijete doživjelo ugodno iskustvo, što je važno da bi se izbjegao strah od stomatologa.

Djeca su za poticaj i brigu o zubićima dobili pohvalnice i diplome što ih je jako razveselilo. Uistinu sam uživala okružena najmlađima, veseljem i dječjim smijehom. Zahvaljujem se odgojiteljicama i djeci D.V. Brat sunce na posjetu i  na predivnim crtežima koji će zasigurno naći svoje mjesto u ordinaciji kao podsjetnik na naše predivno druženje.

Dođite nam opet!!!

Mr.sc. Helena Lapić Maričić, dr.med.dent

Spec. ortodoncije