Misa Zahvalnica i oproštaj predškolaca u Vrpolju

U ponedjeljak, 19. lipnja 2017., u svetištu Majke Božje od okova u Vrpolju, slavljena je sveta Misa Zahvalnica za proteklu pedagošku godinu te upriličen oproštaj predškolaca dječjeg vrtića Brat Sunce u Šibeniku. Euharistijsko je slavlje predvodio fra Josip Repeša.

Predškolci su s odgojiteljicama i roditeljima pripremili svečani oproštaj od vrtića te su animirali liturgijsko pjevanje. U prigodnoj propovijedi, fra Josip se uz pomoć djece osvrnuo na proteklo vrijeme vrtića, kao i na vrijeme koje je pred njima. Izrekao im je i tajnu koju nisu smjeli čuti odrasli te su morali zatisnuti uši. Nakon programa u kojem su predškolci posljednji put izveli himnu vrtića U nama je radost svijeta, i nakon zahvale ravnateljice s. Anite Krajač, uručene su im uspomene na vrtić.

Uslijedilo je iznenađenje za odgojiteljice. Djeca su izvela oproštajni program uz, za tu priliku napisane, stihove kojeg su pripremili s roditeljima. Odgojiteljice je i video porukom pozdravio predškolac koji nije mogao biti prisutan te su im uručili poklone. Među najljepšima bio je plakat uspomene na vrtić, u kojemu su ispisali stihove danima provedenim u vrtiću i svakoj pojedinoj odgojiteljici, sabravši fotografije svih koje su ih pratile u vrtićkom razdoblju.

Nakon oproštajnog programa i iznenađenja, druženje je nastavljeno u dvorištu svetišta, uz sladoledno osvježenje.