DV Brat Sunce Šibenik: 1. mjesto za poznavanje Prava djeteta

Obilježavanje Međunarodnog dana prava djeteta, 20. studenoga, povod je nizu aktivnosti, likovnih natječaja i dječjih kvizova s istim ciljem boljeg upoznavanja vlastitih prava kod djece. Na županijskom likovnom natječaju za djecu vrtića i osnovnih škola u organizaciji Gradske knjižnice Juraj Šižgorić i Društva Naša djeca, sudjelovala su i nekoliko predškolaca DV Brat Sunce te u kategoriji serija uradaka osvojili prvo mjesto.

Uz prigodni program na dan obilježavanja dječjih prava, u prizemlju gradske knjižnice otvorena je izložba radova i upriličena svečana dodjela nagrada najboljima. Svojim su likovnim uradcima pokazali kako među svojim vršnjacima najbolje u županiji izražavaju poznavanje vlastitih prava. Marta Bogut, Petar Samaržija, Tonka Svirčić, Petra Špinjača i Bepo Živković svoje su likovne radove u tehnici tuša i akvarela popratili izjavama i komentarima prikaza iz kojih se vidi prepoznavanje pojedinih prava u svakodnevnim životnim situacijama.

Nagrada je to i dječjem vrtiću Brat Sunce koji svojim redovitim odgojno – obrazovnim radom nastoji promicati poznavanje dječjih prava i njihovu potpunu zaštitu.