Svetom Misom proslavljen Dan očeva

Na svetkovinu svetog Josipa, zaštitnika obitelji, očeva i hrvatskog naroda, 19. ožujka djeca i roditelji vrtića Brat Sunce proslavili su Dan očeva. 

Svečano euharistijsko slavlje, kojeg je predslavio mons. Marinko Mlakić, animirala su djeca liturgijskim pjevanjem uz glazbenu pratnju odgojiteljica na klavijaturama i flauti.

U prigodnoj propovijedi mons. Mlakić osvrnuo se na primjer života sv. Josipa, oslonca svete Nazaretske obitelji. Očevi u njemu imaju trajno nadahnuće bliske povezanosti s Bogom ocem, osobito u životnim trenucima koji zahtijevaju preispitivanje Božje volje za nas. Najizvrsniji način za otkrivanje Božje volje u vlastitom životu je molitva, koja u dušu ulijeva milost i otkriva Božje putove.  Ukazao je na primjer sv. Josipa koji u trenucima kada nije znao što bi učinio, molio i sanjao. Sanjao je Mariju, sanjao je i u snu mu je Bog posredstvom anđela pokazao i otkrio svoj naum. 

Po završetku Misnog slavlja, uslijedilo je iznenađenje. Majke su pripremile poklon očevima te su u zboru acapella otpjevale ”Vjeruj u ljubav”, a djeca su očevima pripremila prigodne poklone i molitve.