IZLET – MUSTANG

Obiteljsko izletište Mustang nalazi se u Glavicama, dva kilometra od Sinja. Obuhvaća 20 000 četvornih metara zelene površine koja uključuje: koral za konje, pašnjak, livadu, zog za balote, trim stazu i restoran. Klub Mustang ima petnaest konja za jahanje i djeluje dugi niz godina. Osim škole jahanja za djecu i odrasle, organizira izlete u prirodi za vrtiće i osnovne škole, te jahanje i druženje s konjima. Ako ste dobar jahač možete na konju razgledati okolicu Sinja i rijeku Cetinu uz pratnju vodiča. Svi su konji izrazito mirni i školovani te ih se može bez ikakvih problema jahati. 

Naš DV Brat Sunce iz Podstrane u utorak, 9.6. 2019.godine posjetio je obiteljsko izletište Mustang. Nakon doručka u vrtiću djeca i odgojiteljice radosna srca su se zaputili prema svom odredištu. 

Euforija djece je bila na vrhuncu kad smo stigli na obiteljsko izletište i ugledali konje. Svako dijete je imalo prigodu jahati konja, kao i odgojiteljice koje su to željele. Na predivnoj livadi djeca su se igrala različitih igara. U podne smo imali ručak i slatki desert, omiljeni sladoled. Nakon ručka djeca su u radosnom, divnom ozračju nastavila druženje. Oko petnaest sati krenuli smo prema našoj Podstrani gdje su nas čekali naši roditelji. Bilo je to još jedno predivno iskustvo druženja.

Tihana Dell’Orco , odgojiteljica DV Brat sunce