Osvrt na proslavu dana vrtića Brat Sunce

Sunčanog četvrtka 3. listopada okupili smo se u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku kako bi proslavili i svečano obilježili dan našeg vrtića Brat Sunce i zahvalili se omiljenom zaštitniku vrtića, svetom Franji Asiškom.

Euharistijsko slavlje počelo je svetom misom koju je vodio naš župnik vlč. Vladimir Kerečeni prenijevši dječici i roditeljima poruke sv. Franje o neprocjenjivo važnoj ulozi obitelji, o roditeljstvu, prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i poštovanju te ljubavi i podršci koju bi trebali imati jedni za druge.  

Nakon svete mise uslijedila je s radošću iščekivana priredba koju su s puno predanosti, žara i truda priredile naše drage časne i tete vrtića, a naša predivna dječica razgalila nam srca i napunile glavice veselim porukama o ljubavi, dobroti i prijateljstvu.

Nasmijali smo se časni Julijani kako je dovitljivo morala „uskočiti“ umjesto jednog djeteta u splitskom plesu koji su nam tako dražesno predstavili.

Uživali smo u dječjim recitalima, plesu i pjesmicama koje su prenosile poruku sv. Franje „Uvijek se radujte! – Ne dolikuje Božjem sluzi da bude žalostan i potišten.… Nama dolikuje da se u Gospodinu radujemo i kličemo.“

Sve okupljene zabavio je i opušteni recital roditelja kojim su nam dočarali kako je svatko od nas sa svim svojim vrlinama i manama poseban, nezamjenjiv, jedinstven i u Božjim očima jednako vrijedan.

Nakon svete mise i dječje priredbe, druženje svih prisutnih nastavilo se u veselom ozračju u prostorijama Crkve, uz kolače i sokove te zvonki dječji smijeh.

Izlazeći iz Crkve na ulicu i odlazeći svojim domovima pjevušili smo potiho stih pjesmice „Isusu reci volim te“ koju su dječica ranije izvela, noseći veselje i radost u srcima. Noseći i poruku „Budite radosna djeca svjetla.“ koju ćemo predati dalje našim obiteljima, susjedima i prijateljima. 

Dominikova mama Iva Popović