PROSLAVILI SMO DAN GRADA ŠIBENIKA

Djeca centralnog dječjeg vrtića uključila su se i ove godine u proslavu svetkovine svetog Mihovila zaštitnika Šibenika i Šibenske biskupije. U sklopu devetnice za svetkovinu sv. Mihovila u katedrali je 25. rujna održan šesnaesti Mali Mihovil na kojem su u svečanom programu sudjelovala djeca našeg vrtića, DV Blažena Hozana i djeca iz gradskih vrtića –  skupine koje provode vjerski odgoj. Ujedno je to susret s ocem biskupom Tomislavom Rogićem uz program u izvedbi djece. Biskup se obratio djeci prigodnim riječima i približio im lik sv. Mihovila.

Upriličena je dodjela nagrada za najuspješnije radove pristigle na natječaj „Mihovilu i Gradu“ u organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije.

U kategoriji najboljih pojedinačnih likovnih radova – dobitnik nagrade je polaznik našeg vrtića Marko Dželalija, mentorica je bila odgojiteljica Marieta Plenča. Svi radovi izloženi su u galeriji Civitas sacra. Istog dana na Trgu Republike Hrvatske izveden je program pod nazivom: „Što je galeb sinjem moru, to je pjesma djece gradu.“ Na svetkovinu svetog Mihovila, 29. rujna, djeca su sudjelovala u svečanoj procesiji ulicama grada. Kroz sve ove aktivnosti i uključenost u događanja u crkvenoj i lokalnoj zajednici djecu se nastoji odgajati za duhovne i kulturne vrednote; najbolje je to izrekla za medije djevojčica Kaja Jakelić: „Sveti Mihovil je naš glavni i najjači zaštitnik.“