DANI KRUHA U PODSTRANI

Dana 17.10.2019. ( srijeda) , u DV Brat Sunce (podružnica Podstrana), održan je dvostruki događaj -Blagoslov kruha u jutarnjim satima, te roditeljski sastanak u popodnevnim satima. 

Tek što je vrtić otvorio svoja vrata, pristizale su pune košare kruha i peciva što su napravile vrijedne ruke naših roditelja i djece. Na dječjim licima vidio se entuzijazam i dašak treme pred dolazak župnika, don Nikole Mikačića, na Blagoslov kruha. Vrijedne odgojiteljice su, uz pomoć “malih” ručica posložile stolove i strpljivo čekale. Svečanost je započela u 10:30h, u dvorištu vrtića. Prikupio se značajan broj roditelja koji su također došli uveličati prigodu. Sve tri odgojne skupine su spremile pojedine točke, pa je tako najmlađa odgojna skupina predstavila igrokaz “Djed i repa”, pjesme “Kruška, jabuka, šljiva”;  “Pekar” i recitaciju “Tri kukuruza” ; srednja odgojna skupina igrokaze: “Oblačni razgovor” i “Doček jeseni” ; a starija odgojna skupina igrokaz “Jesenko” , recitacije “Listak žut” , te “Vodenica” i za kraj otpjevala himnu vrtića “U nama je radost svijeta”. Nakon tzv. službenog dijela uslijedilo je čašćenje i ugodno druženje. 

U 17:00h održao se roditeljski sastanak. Uvodnu riječ održala je voditeljica podružnice s. Ljilja Stipić, nakon čega su se roditelji rasporedili po sobama dnevnog boravka one skupine koje pohađa njihovo dijete. Teme roditeljskog sastanka bile su:

  1. Suradnja roditelja i DV u što većoj mjeri
  2. Dogovor o značajnijim datumima i aktivnostima u DV
  3. Osvrt na dosadašnji rad odgojitelja i stručnih suradnika.. te mnoge druge.

Cjelokupan dan zaokružili smo kvalitetnim razgovorom o daljnjem radu i skrbi s djecom i razišli se vedrog duha i punog srca. 

Odgojiteljica DV Brat Sunce, Podstrana
Petra Perčić