PRIREDBA POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE U PODSTRANI

Uoči blagdana sv. Nikole, posjetio nas je načelnik naše općine gospodin Mladen Bartulović te djeci udijelio košaru s prigodnim poklonima. Djeca su ga veselo dočekala otpjevavši mu božićnu pjesmu : „ Visom leteć”.

Dana 16.12.2019. u našoj župnoj crkvi Gospe od Zdravlja održana je priredba povodom blagdana sv. Nikole. Sveti Nikola je djecu posjetio 10 dana nakon svetkovine svog blagdana jer je čekao da sva djeca ozdrave koja su u prethodnom razdoblju dobila varičele.

Program je otvorila voditeljica našeg vrtića s. Ljilja Stipić pozdravivši sve prisutne, a posebno se zahvalivši našem župniku don Nikoli Mikačiću na izvrsnoj suradnji. Župnik nas je sve u svom govoru potaknuo na važnost obitelji, obiteljskog odgoja. Upravo je obitelj izvor svega što utječe na cjelokupnu sliku našeg djeteta za cjelovit rast i razvoj!

Program je vodio gospodin Lucijan Kosor, najavivši prvu točku programa koju je imala gospođa Adriana Kosor. Otpjevala je pjesmu”Zdravo Kraljice Mira”.

Potom su pred oltar došla djeca mlađe odgojne skupine, pokupivši sve ovacije publike svojim točkama, recitacijom: „Četiri adventske svijeće” i plesom: „ Sretan Božić svakome”.

Srednja odgojna skupina izvela je recitaciju: „ Tiho, tiho”, „Krampusovi jadi” i igrokaz: „Anđeli i pastiri”.

Starija odgojna skupina svoj nastup je započela recitacijom: „Što je ovo što se sprema”. Potom je uslijedila pjesma „Sveti Niko” uz pratnju č.s. Augustine Vukančić na harmoniju, te recitacija: „ Dobra djeca poredana”.

Igrokazom „ Bakina cipela” djeca su nasmijala sve prisutne, jer baka čisti svoju čizmu i očekuje poklon.  A bakin unuk Marko na kraju shvaća da nije lijepo nikome lagati i obećava da će biti bolji!

Svetog Nikolu smo dozvali pjesmom „Sveti Niko gore sa neba” koju je svirao i pjevao tata naše djevojčice Matee, a jednoglasno su ga pratila sva djeca. Sveti Nikola nam se obratio riječima kako bi djeca trebala biti primjer radosti svojim roditeljima potičući ih na ljubav koja proizlazi iz same radosti iščekivanja rođenja djeteta Isusa Krista.

Na opće veselje djece a i nas odraslih, sveti Nikola je s djecom odsvirao pjesmu „Visom leteć” nakon koje su djeca iz starije skupine priredila iznenađenje dugoočekivanom gostu, otplesavši ples :”Feliz Navidad”.

Kao šlag na kraju uslijedila je podjela poklona!

Odgojiteljica Tihana Boban