Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Pretraga

O vrtiću

O vrtiću

O Dječjem vrtiću Brat Sunce


Dječji vrtić Brat Sunce je katolički vrtić čiji je osnivač Družba sestara franjevki od Bezgrješne, Šibenik, Majke Klare Žižić 6, gdje je i sjedište vrtića.


 

Počeci rada sežu do 3. siječnja 1900. godine u Šibeniku. Dječji vrtić od 1997. godine obavlja svoju djelatnost, posluje i sudjeluje u pravnom prometu pod nazivom: Dječji vrtić Brat Sunce.

Dječji vrtić obavlja svoju djelatnost i posluje u sjedištu te u Podružnicama:

Djelatnost Dječjeg vrtića je predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci rane i predškolske dobi od treće godine života do polaska u osnovnu školu, koja se ostvaruje na temelju odobrenih programa.

Zadaća Ustanove je osigurati poticanje razvoja svih djetetovih potencijala, zadovoljavajući dječje potrebe, poštujući prava djeteta, stvarajući poticajno okruženje, a sve temeljeno na Programu katoličkog vjerskog odgoja u svrhu cjelovitog odgoja djeteta u integraciji novih pedagoških promišljanja i ideja, uz cjeloživotno obrazovanje zaposlenika.

Zaštitnik Vrtića je sv. Franjo Asiški prema čijem je hvalospjevu „Pjesma brata Sunca“ (2 Čel 161, 213) i dobio ime.

Pohvalama Svevišnjem Bogu koji u svome misteriju sve stvara i održava na životu, sv. Franjo pridružuje sva Njegova stvorenja. Prvog poziva brata Sunce koji je slika Njegovog nebeskog sjaja. Sva stvorenja naziva braćom i sestrama i u njima gleda veliku slavu Stvoritelja. Stvorenu Zemlju naziva sestrom, ali i majkom jer sudjeluje s Bogom u rađanju živih bića te ih hrani svojim plodovima.


Himna DV Brat Sunce

DOWNLOAD MP3     DOWNLOAD NOTE